Æblegrød

Æblegrød med skyr og kanel-croutoner

Klassisk dessert i en helt ny udgave.

4

Ingredienser

  • 5 mellemstore æbler, f.eks. gråsten,
  • belle de boskoop, coxorange eller
  • ingridmarie
  • ½-1 dl vand eller æblemost
  • ½-1 vaniljestang
  • 3 spsk rørsukker
  • Servering:
  • 1-1½ dl skyr
  • Kanelcroutoner:
  • 4 skiver speltbrød
  • 1 spsk sukker + 1 spsk kanel

Sådan gør du:

  1. Skræl, udkern og snit æblerne i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand eller æblemost og vanilje. Damp æblerne møre under omrøring, smag til med sukker og afkøl grøden. Skær brødet i passende firkanter, bland dem med kanel-sukker, bred croutonerne ud på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde ved 200-225° i 8-10 minutter.
  2. Energi pr. person: 220 kcal, fedt 4%, protein 15%, kulhydrat 81%