Opskrift på æblekompot med lyse rosiner og friskrevet peberrod

Æblekompot med lyse rosiner og friskrevet peberrod

1

Ingredienser

  • Opskriften svarer til 500 g æbler skrællet og skåret i tynde skiver
  • 100 g lyse rosiner
  • 200 g lys rørsukker
  • en slat vand
  • 2 spsk. gule sennepsfrø
  • et drys salt
  • friskrevet peberrod efter smag.

Sådan gør du

  1. Æbler, rosiner, sukker, vand og sennepskorn kommes i en gryde og koger under låg, til æblerne er kogt godt ud, og du har en god, rustik kompot. Smag til med lidt salt og lad æblekompotten køle af. Mens den stadig er lun, tilsætter du friskrevet peberrod.
  2. Spis æblekompotten til and, vildt eller lagret blåskimmelost. Kompotten kan sagtens gemmes en uges tid i køleskabet. Men peberroden mister lynhurtigt sin stærke, fine smag, så tilsæt først peberrod lige inden, du serverer kompotten.