Æblemuffins opskrift

Æblemuffins med kardemomme og ingefær

12

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 3 æbler
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme, stødt
  • 175 g blødt smør
  • 175 g sukker
  • 3 æg
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g marcipan
  • 1 spsk ingefær, fintrevet.

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne og skær dem i kvarte - tag kernehuset ud, og skær æble-bådene i skiver. Drys æblerne med lidt sukker og kardemomme.
  2. Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det med en elpisker, indtil det bliver luftigt og cremet. Slå æggene ud i en skål, og rør dem i dejen et ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver sammen i en skål, og sigt melblandingen i dejen og rør dejen jævn. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og rør marcipanen i dejen sammen revet ingefær og halvdelen af æblerne.
  3. Fyld dejen i muffinforme (fyld kun formene 2/3 dele op) fordel de sidste æbler på toppen og bag æblemuffins 20 min. ved 185 grader.