Æblemuffins med kardemomme og ingefær
12
Total:30 minutter
Ingredienser
- 3 æbler
- 1 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme, stødt
- 175 g blødt smør
- 175 g sukker
- 3 æg
- 175 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 50 g marcipan
- 1 spsk ingefær, fintrevet.
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i kvarte - tag kernehuset ud, og skær æble-bådene i skiver. Drys æblerne med lidt sukker og kardemomme.
- Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det med en elpisker, indtil det bliver luftigt og cremet. Slå æggene ud i en skål, og rør dem i dejen et ad gangen. Bland hvedemel med bagepulver sammen i en skål, og sigt melblandingen i dejen og rør dejen jævn. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og rør marcipanen i dejen sammen revet ingefær og halvdelen af æblerne.
- Fyld dejen i muffinforme (fyld kun formene 2/3 dele op) fordel de sidste æbler på toppen og bag æblemuffins 20 min. ved 185 grader.