Opskrift på æblesne med kanel og ristede nødder

Æblesne med kanel og ristede nødder

4

Ingredienser

  • 1 kg syrlige danske æbler – gerne flere sorter.
  • 2 æggehvider
  • 70 g flormelis
  • 2 tsk kanel
  • 100 g hakkede nødder – gerne en blanding af valnødder, mandler, og hasselnødder.

Sådan gør du

  1. Skær æblerne ud i små stykker (det er valgfrit om du vil skrælle dem) og befri dem fra kernehus. Kog dem til mos med en lille smule vand i bunden af gryden. De skal smatte helt ud. Køl mosen af.
  2. Pisk hviderne stive sammen med flormelis til det er stift. Kom den afkølede æblemos i hvide-massen lidt af gangen og pisk videre til det hele er stift og luftigt.
  3. Anret æblesneen på fine tallerkner med strøet kanel og hakkede nødder.