Opskrift på æblestrudel med kanel og mandler

Æblestrudel med kanel og mandler

10

Ingredienser

  • 2-3 æbler
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk citronskal, revet
  • 3 spsk mandelsplitter
  • 1½ dl lyse rosiner
  • 1 rulle filodej ca. 200 g
  • 25 g smeltet smør til pensling
  • flormelis til drys før bagningen
  • Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis.

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre tern. Bland rørsukker sammen med stødt kanel, og vend kanel-sukkeret sammen med æble-tern, citronskal, mandelsplitter og rosiner.
  2. Skær filodejen i stykker af ca. 15x15 cm. Bred 12 stykker ud på bordet, og pensel dem med lidt smeltet smør. Læg et lag filodej mere ovenpå. Placer 1-1½ skefulde kanel-æbler herpå. Fold dejen indover æblerne, og pak filodejen sammen ved at folde enderne sammen – à la julegave indpakningsprincip. Buk enderne ind under pakken og pensel overfladen med lidt smeltet smør. Drys med flormelis.
  3. Læg dine æblestrudel-pakker på en bageplade med bagepapir, og bag dem 10-12 min. ved 225 grader, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen, og æblerne er varme og møre. Bagetiden afhænger af din ovn – lad dem blive godt gyldne og sprøde, så smager de bedst.
  4. Servér æblestrudel med en skefuld cremefraiche eller god vaniljeis.
  5. TIP
  6. Bag evt. din æblestrudel som en hel stor æblestrudel-rulle og skær stykker heraf til dine gæster.