Æblestrudel med kanel og mandler
10
Ingredienser
- 2-3 æbler
- 4 spsk rørsukker
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk citronskal, revet
- 3 spsk mandelsplitter
- 1½ dl lyse rosiner
- 1 rulle filodej ca. 200 g
- 25 g smeltet smør til pensling
- flormelis til drys før bagningen
- Tilbehør: cremefraiche eller vaniljeis.
Sådan gør du
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i mindre tern. Bland rørsukker sammen med stødt kanel, og vend kanel-sukkeret sammen med æble-tern, citronskal, mandelsplitter og rosiner.
- Skær filodejen i stykker af ca. 15x15 cm. Bred 12 stykker ud på bordet, og pensel dem med lidt smeltet smør. Læg et lag filodej mere ovenpå. Placer 1-1½ skefulde kanel-æbler herpå. Fold dejen indover æblerne, og pak filodejen sammen ved at folde enderne sammen – à la julegave indpakningsprincip. Buk enderne ind under pakken og pensel overfladen med lidt smeltet smør. Drys med flormelis.
- Læg dine æblestrudel-pakker på en bageplade med bagepapir, og bag dem 10-12 min. ved 225 grader, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen, og æblerne er varme og møre. Bagetiden afhænger af din ovn – lad dem blive godt gyldne og sprøde, så smager de bedst.
- Servér æblestrudel med en skefuld cremefraiche eller god vaniljeis.
- TIP
- Bag evt. din æblestrudel som en hel stor æblestrudel-rulle og skær stykker heraf til dine gæster.