Æbletrifli med brombær

Æbletrifli med brombær

(4 personer)

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 200 g brombær
  • 1 dl sukker
  • Creme:
  • 2 æg
  • 2½ dl mælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2-3 spsk. sukker
  • korn af ½ vaniljestang
  • Desuden:
  • 2 dl piskefløde
  • 12 makroner
  • 1 dl sauterne, rivesalte eller en god æblemost

  1. Skær æblerne i kvarte, og fjern stilk og kernehus. Skær æblerne i små tern ca. 1 x 1 cm.Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad sammen med brombær, og drys med sukker. Stil dem i ovnen ved 150 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min. Hæld æbler, brombær og saft i en skål til afkøling.
  2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Lad den køle af. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  3. Fordel makronerne i glas. Hæld sauterne over. Kom æbleblanding og creme i lagvist. Lad desserten trække tildækket i køleskab et par timer.