Æbletrifli med brombær
(4 personer)
Ingredienser
- 4 æbler
- 200 g brombær
- 1 dl sukker
- Creme:
- 2 æg
- 2½ dl mælk
- 1 spsk. majsstivelse
- 2-3 spsk. sukker
- korn af ½ vaniljestang
- Desuden:
- 2 dl piskefløde
- 12 makroner
- 1 dl sauterne, rivesalte eller en god æblemost
- Skær æblerne i kvarte, og fjern stilk og kernehus. Skær æblerne i små tern ca. 1 x 1 cm.Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad sammen med brombær, og drys med sukker. Stil dem i ovnen ved 150 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min. Hæld æbler, brombær og saft i en skål til afkøling.
- Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Lad den køle af. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
- Fordel makronerne i glas. Hæld sauterne over. Kom æbleblanding og creme i lagvist. Lad desserten trække tildækket i køleskab et par timer.