Æbletrifli med havrekiks og vanilje-yoghurt
Æbletrifli med havrekiks og vanilje-yoghurt
4
Ingredienser
- 1 kg æbler
- 125 g sukker
- 1 vaniljestang
- 5 dl græsk yoghurt
- 4 spsk flydende honning
- ½ pakke havrekiks.
Sådan laver du desserten
- 1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom i en gryde sammen med sukker. Halvér vaniljestangen og flæk den. Skrab kernerne ud fra den ene halvdel og kom dem i gryden med æblerne. Kom også den tomme stang i. Kog æblerne til grød – det tager ca. 15 min. Rør rundt i æblerne jævnligt – de koger selv ud til mos og skal bare have lidt hjælpe med en ske eller gaffel under omrøringen. Køl grøden ned inden brug.
- 2. Skrab kernerne ud fra den anden halvdel af vaniljestangen og rør dem ud i yoghurten sammen med honning. Stil yoghurten på køl, indtil den skal bruges.
- 3. Kom kiksene i en frysepose og brug bagsiden af en grydeske til at knuse dem til grove stykker.
- 4. Servér æbletriflien i portionsglas med mosen i bunden, så knuste kiks og til sidst vaniljeyoghurt. Drys evt. med lidt knus kiks på toppen.