Æbletrifli med havreknas
Fuldstændig vidunderligt, særligt når de danske æbler er i sæson. Prøv den her version med havreknas og ristede hasselnødder.
Æbletrifli med havreknas til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- Havreknas:
- 300 g havregryn, grovvalsede
- ca. 6 - 8 spsk rørsukker
- 150 g hasselnødder, grofthakket
- 50 – 60 g smør
- 2 spsk flydende honning.
- Æblegrød:
- Ca. 6 mellemstore æbler, gerne jonagold, gråsten eller et andet smagfuldt, aromatisk æble med både sødme og syre
- 1 vaniljestang, flækket
- ½ - 1 dl vand, alt efter hvor saftige æblerne er
- ca. 75 g sukker, ligeledes afhængigt af hvor søde æblerne er, smag dig frem
- 5 dl piskefløde, pisket til skum.
Sådan laver du æbletrifli med havreknas:
- Havreknas: Bland havregryn, sukker og hakkede hasselnødder i en skål. Smelt smørret på en pande, og tilsæt havregrynsblandingen. Rist ved medium varme under stadig omrøring, indtil grynene er gyldne. Tilsæt honning og rist videre et par min, indtil blandingen er gyldenbrun og sprød. Bred blandingen ud på en bradepande med bagepapir, og lad det køle helt af.
- Æblegrød: Skær æblerne i mindre tern, fjern kernehuset, men lad gerne skrællen blive på. Kom æblerne i en gryde sammen med vand og vaniljestangen, og lad det simre under låg ved svag varme, indtil de er møre, men ikke helt udkogte. Tilsæt sukker og rør mosen blød. Sæt side til afkøling.'
- Anret triflien ved at komme lagvis havreknas og æblegrød i to-tre lag. Afslut med flødeskum og et drys havreknas.