Æblecheesecake

Tilføj et lækkert lag æble til din cheesecake. Anretter du den i små glas, er det nemt at servere, og kagen sætter sig også hurtigere. Flødeostcremen tilberedes uden husblas, og derfor skal fløden piskes til en fast skum, så cremen holder sin form.

Personer:8

Total:1 time og 15 minutter

Arbejdstid:15 minutter

Ingredienser

Æblekompot

  • 4 stk æbler
  • 1 stk vaniljestang
  • 25 g sukker
  • ca. 1 dl vand
  • 3 spsk citronsaft

Kiksebund

  • 250 g Bastognekiks
  • 100 g smør, smeltet
  • Flødeostcreme

    • 400 g neutral flødeost
    • 1 spsk vaniljesukker
    • 100 g flormelis
    • 1 spsk citronsaft
    • 5 dl piskefløde
    • Desuden

      • 20 g hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

Æblekompot: 

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i tern. 
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. 
  3. Kom æbletern i en gryde med vaniljestang, vand og citronsaft. 
  4. Kog æblerne møre uden, at de koger helt ud, ca. 10 minutter. 
  5. Tilsæt sukker og vaniljekornene. Smag evt. kompotten til med lidt mere sukker, og lad den afkøle.

Kiksebund:

  1. Hak kiksene i en foodprocessor, til de er helt fint malede. 
  2. Smelt smørret, og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. 
  3. Fordel kiksemassen i 8 glas, tryk massen lidt sammen, og sæt glassene i køleskabet, imens ostecremen laves.

Flødeostcreme:

  1. Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft i en skål. 
  2. Pisk fløden til skum i en anden skål. 
  3. Vend flødeskummet i flødeostecremen. 
  4. Fordel cremen på kiksemassen. 
  5. Stil på køl i 1 time eller indtil servering.

Servering:

  • Fordel æblekompot på den kolde flødeostecreme, drys med hasselnøddeflager og server.

Tip! 

Kog æblerne helt ud eller blend æblekompotten, hvis du ønsker en helt fin æblemos i stedet for den mere rustikke kompot.

Om Frederikke Wærens

Frederikke Wærens er influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler. Følg hende på Instagram @frederikkewaerens