Nem æblekage med crumble
Kagen her består af en saftig sandkage, som vi topper med æble og en knasende sprød crumble. Tip: Prøv også den helt enkle version uden crumble - den er også lækker.
8-10 personer
Total:55 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 150 g sukker
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- 50 g havregryn
- ½ tsk bagepulver
- 50 g blødt smør
- 4 æbler
- 1 spsk kanel
- Creme fraiche, piskefløde eller vaniljeis
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene i ét ad gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vanilje og rør i dejen.
- Fordel kagedejen i bunden af en smurt springform ca. 22 cm diameter.
- Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg dem taglagt ovenpå dejen og drys med kanel. Bland ingredienserne sammen til en smuldredej og drys over æblerne.
- Bag kagen i ca. 35 minutter.
- Afkøl kagen en smule inden den servers med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.