Æblekage med crumble

Nem æblekage med crumble

Kagen her består af en saftig sandkage, som vi topper med æble og en knasende sprød crumble. Tip: Prøv også den helt enkle version uden crumble - den er også lækker.

8-10 personer

Total:55 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • 50 g havregryn
  • ½ tsk bagepulver
  • 50 g blødt smør
  • 4 æbler
  • 1 spsk kanel
  • Creme fraiche, piskefløde eller vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene i ét ad gangen, mens der røres. Bland hvedemel med bagepulver og vanilje og rør i dejen.
  2. Fordel kagedejen i bunden af en smurt springform ca. 22 cm diameter.
  3. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus og skær æblerne i både. Læg dem taglagt ovenpå dejen og drys med kanel. Bland ingredienserne sammen til en smuldredej og drys over æblerne.
  4. Bag kagen i ca. 35 minutter.
  5. Afkøl kagen en smule inden den servers med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.