Æblepandekager
Et alternativ til æbleskiver - med rigtig æble i.
25
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 spsk sukker
- 2 æg
- 3 dl mælk
- 25 g smeltet smør
- smør og olie til stegning
- 4 æbler
- flormelis og evt honning
Sådan laver du pandekager
- 1. Bland hvedemel med bagepulver og sukker. Bland æg, mælk og smeltet smør sammen og pisk det sammen med melblandingen. Lad dejen trække i 15-30 min inden brug.
- 2. Brug en udstikker til at fjerne kernehuset i æblerne. Skær dem i meget tynde skiver. Smelt lidt smør og olie i en nonstick pande. Dyp hver skive æble i dejen, og kom dem på den varme pande.
- Steg dem ca. 2-4 min pr side. De skal vendes, når der kommer små bobler i oversiden af dejen rundt om æblet.
- 3. Server æblepandekagerne med flormelis og evt. lidt flydende honning.