Opskrift på æblepandekager

Æblepandekager

Et alternativ til æbleskiver - med rigtig æble i.

25

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 3 dl mælk
  • 25 g smeltet smør
  • smør og olie til stegning
  • 4 æbler
  • flormelis og evt honning

Sådan laver du pandekager

  1. 1. Bland hvedemel med bagepulver og sukker. Bland æg, mælk og smeltet smør sammen og pisk det sammen med melblandingen. Lad dejen trække i 15-30 min inden brug.
  2. 2. Brug en udstikker til at fjerne kernehuset i æblerne. Skær dem i meget tynde skiver. Smelt lidt smør og olie i en nonstick pande. Dyp hver skive æble i dejen, og kom dem på den varme pande.
  3. Steg dem ca. 2-4 min pr side. De skal vendes, når der kommer små bobler i oversiden af dejen rundt om æblet.
  4. 3. Server æblepandekagerne med flormelis og evt. lidt flydende honning.

Tip

Dejen er en amerikansk pandekagedej. Den kan bruges uden æbler til at lave amerikanske morgenmadspandekager, som serveres med ahornsirup.