Æggestand med skinke

Æg royal med asparges og landskinke

Æg royal eller æggestand er et festligt alternativ til røræg på brunchbordet.

Æg royal til 4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt grønne asparges
  • 8-12 skiver skinke
  • Tilbehør:
  • brøndkarse
  • brød

Sådan laver du æg royal

  1. 1. Pisk æg sammen med fløde og mælk, og krydr med salt og peber.
  2. 2. Læg bagepapir i en brødform eller et lille ovnfast fad på ca. 20 x 15 cm. Hæld æggemassen igennem en si ned i formen, og sæt den i et vandbad med 2-3 cm kogende vand.
  3. 3. Sæt vandbadet i ovnen, og bag æggemassen i ca. 30 min. ved 175 grader, til den er stivnet. Lad den køle af, og skær den derefter ud i aflange stave.
  4. 4. Bræk evt. træede ender af aspargeserne, og kog dem 3-4 min. i rigeligt  saltet vand. Lad dem dryppe godt af.
  5. 4. Anret de friskkogte asparges med skiver af skinke, stykker af Æg Royal og brøndkarse. Servér med brød.