Agurkesalat med grape, lime, ingefær og mynte

Agurkesalat med grape, lime, ingefær og mynte

Salaten er ikke klassisk indisk – men inspireret af en relish med masser af friskhed, syrlighed, sødme og det hotte fra chilien.

4

Ingredienser

  • 1 agurk
  • ½ lille rødløg
  • 2 røde grapefrugter eller 1 pomelo
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • 1 tsk finthakket chili
  • 1½ tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 lime, saft heraf
  • 2 kviste grøn mynte, bladene heraf

Sådan gør du

  1. Skræl agurken, og skær den i tynde skiver. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skær skrællen af grapefrugterne – halvér dem, og skær dem i skiver. Bland grapefrugtstykkerne med ingefær, chili, sukker, salt, limesaft og mynte. Vend agurkestykkerne i sammen med rødløg og lidt ekstra mynte, og spis salaten som en frisk forret inden hovedretten eller som det friske spark efter hovedretten.
  2. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Gastro.dk: 7 supper til den kolde tid