And a la Price

John Prices opskrift på andesteg: And a la Price

Skal der andesteg på bordet Mortens aften, er John Prices berømte kogte og stegte and et godt bud.

(4-5 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge- og stegetid: Ca. 1½ time
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 and på ca. 3000 g
  • salt og peber
  • 1 stor klase grønne druer (helst muscatdruer)
  • Sovs:
  • 3 spsk smør
  • 3 spsk mel
  • ½ liter af suppen
  • evt. kulør
  • salt og peber
  • Safranris:
  • 2 mellemstore løg (finthakkede)
  • 50 g smør
  • 2 spsk olie
  • 4 dl ris (til løse ris)
  • 1 glas hvidvin
  • 4-6 safrantråde
  • ca. 1 liter suppe

  1. Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden – ja, den skal koges – under låg i ca. 1 time, alt efter størrelse.
  2. Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og til risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 grader. Steg anden, til den er gyldenbrun – det varer 15-20 min.
  3. Sovs: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør, til blandingen gyldner let. Spæd med kogende suppe. Smag til og tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.
  4. Safranris: Smelt smørret i en gryde, og lad de hakkede løg snurre klart heri. Rør risene i og rør om, til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen.
  5. Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til, måske skal de have lidt salt.
  6. Del anden i portionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne. Server safranrisen til.