John Prices opskrift på andesteg: And a la Price
Skal der andesteg på bordet Mortens aften, er John Prices berømte kogte og stegte and et godt bud.
(4-5 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Koge- og stegetid: Ca. 1½ time
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 and på ca. 3000 g
- salt og peber
- 1 stor klase grønne druer (helst muscatdruer)
- Sovs:
- 3 spsk smør
- 3 spsk mel
- ½ liter af suppen
- evt. kulør
- salt og peber
- Safranris:
- 2 mellemstore løg (finthakkede)
- 50 g smør
- 2 spsk olie
- 4 dl ris (til løse ris)
- 1 glas hvidvin
- 4-6 safrantråde
- ca. 1 liter suppe
- Gnid anden indvendigt med salt og peber og fyld den med de skyllede, afribbede druer. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende, letsaltet vand, som lige dækker. Kog anden – ja, den skal koges – under låg i ca. 1 time, alt efter størrelse.
- Tag anden op af gryden og gem suppen, den skal bruges til sovsen og til risene. Læg anden i et ovnfast fad med brystet opad, og sæt den i ovnen ved 250 grader. Steg anden, til den er gyldenbrun – det varer 15-20 min.
- Sovs: Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Rør, til blandingen gyldner let. Spæd med kogende suppe. Smag til og tilsæt evt. kulør, hvis det er nødvendigt.
- Safranris: Smelt smørret i en gryde, og lad de hakkede løg snurre klart heri. Rør risene i og rør om, til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen.
- Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til, måske skal de have lidt salt.
- Del anden i portionsstykker og anret den på et fad sammen med druerne. Server safranrisen til.
Tilbehør til din julesteg
-
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
-
Rødkål med æbler
-
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
-
Brun sovs på andefond
-
Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
-
Brun sovs
-
Æbler med gele til julemaden
-
Ribsgelé
-
Syltede valnødder med appelsin
-
Salat med rødkål, figner og valnødder
-
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
-
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
-
Æblekompot med jordskokker
-
Waldorfsalat
-
Rosenkål med julesalat, granatæblekerne og friske æbletern
-
Sprød kålsalat med blåbær og appelsin