And med hvide bønner og rodfrugter

And med hvide bønner og rodfrugter

4 personer

Ingredienser

  • 100 g hvide bønner, f.eks. butterbeans
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 andebryst a ca. 300 g
  • 100 g bacon i tern
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 5 dl hvidvin
  • 6 skoldede, flåede og hakkede friske tomater
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 kviste timian
  • salt, peber
  • Pynt: sorte oliven, frisk basilikum og tomater i både
  • Tilbehør: flute, evt. med aïoli (hvidløgsmayonnaise)

  1. udblød de hvide bønner 10-12 timer i rigeligt koldt vand. Hæld vandet fra. kog bønnerne i frisk vand efter anvisning på emballagen (ca. 45 min.). Lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Varm olivenolien op i en stor jerngryde. Brun andebrysterne på begge sider. Svits baconternene i gryden. Hæld fedtstoffet fra undtagen 1 spsk.
  3. Hak løgene, og skær gulerødder og pastinakker i skrå skiver. Svits løg, gulerødder og pastinakker med et par min. kom vin, tomater, hvidløg, timian, salt og peber i. kog retten op, og læg andebrysterne i. Lad retten simre ca. 1½ time under låg. Tag andebrysterne op, og skær fedtet af.
  4. Skum suppen af for fedt. skær kødet i tynde skiver, og kom dem tilbage i gryden. Hæld de hvide bønner i, og kog dem med 5 min. Pynt retten med sorte oliven, basilikum og tomatbåde, eller server pynten til sammen med flute og aïoli.