And med rødvinssovs
And er for mange lig med julemad, men man kan sagtens spise and hele året rundt. Især hvis du tilbereder det som her, hvor vi har lavet andebryst med rødvinssovs.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stege/kogetid: 30 min.
- 2 berberi andebryst (ca. 300 g)
- 4 dl rødvin
- 2 fed hvidløg
- frisk timian
- 100 g tørrede abrikoser eller svesker (fintsnittede)
- evt. bouillon
- evt. sovsejævner
- salt og peber
- Tilbehør: f.eks. kartoffelmos og grønne bønner
- Rids skindet på kryds og tværs og gnid det med salt og peber.
- Brun andebrystet på en varm pande (på skindsiden først). Tag brystet af panden og hæld fedtet af panden.
- Hæld rødvinen på og giv det et opkog.
- Tilsæt knust hvidløg, 1 tsk timianblade og fintsnittede abrikoser eller svesker.
- Kog det igennem og læg andebrystet i sovsen. Læg låg på og lad retten simre 15-18 min.
- Tag kødet op og skær det i tynde skiver.
- Kog sovsen igennem, tilsæt evt. lidt bouillon og jævn om nødvendigt. Smag til med salt og peber og servér f.eks. med kartoffelmos og grønsager.