Andebryst med æbler og svesker, brunede kartofler og rødkål

Andebryst med æbler og svesker, brunede kartofler og rødkål

Der er dømt ægte julestemning med denne opskrift på andebryst med æbler og svesker.

(2 pers.)

Ingredienser

  • Andebryst med æbler og svesker:
  • Arbejdstid: 30 min., Koge/stegetid: 25 min., Ikke fryse-egnet
  • 1-2 stk. andebryst (350-500 g)
  • 1-2 æbler (tern)
  • 3-4 bløde svesker (tern)
  • 2 spsk æblevineddike
  • 2 dl æblemost
  • sovsejævner eller majsstivelse
  • salt og peber
  • Brunede kartofler:
  • Arbejdstid: 20 min., Koge/stegetid: 25 min., Ikke fryse-egnet
  • 300 g små kartofler
  • 2 spsk sukker
  • 3-4 spsk vand
  • 5-10 g smør
  • salt og peber
  • Nem rødkål:
  • Arbejdstid: 25 min., Koge/stegetid: 35 min., Ikke fryse-egnet
  • 400 g snittet rødkål (¼ kålhoved)
  • 15 g smør eller andefedt
  • 3 spsk ribs- eller solbærsaft, æblemost eller gelé
  • 2-3 spsk æblevineddike, hindbærvineddike eller balsamico
  • ½ tsk salt
  • 3 stk. hel sort peber
  • 1-2 stk. hel allehånde
  • lidt frisk timian
  • 2-3 spsk sukker
  • salt og peber

Andebryst med æbler og svesker

  1. Skær evt. sener på kødsiden væk og rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv. Gnid andebrystet på begge sider med salt og peber og læg det på en lille pande med skindsiden nedad. Tænd på middel varme og steg, indtil skindet er gyldent – ca. 10 min.
  2. Hæld det meste af fedtet af panden, vend brystet og steg det på kødsiden ca. 8 min. Tag kødet af panden og dæk det løst med stanniol.
  3. Hæld det meste af fedtet af panden og steg æbler og svesker på panden 3-4 min. Tilsæt æblevineddike og lad det koge næsten væk. Tilsæt æblemost og kog det igennem 5 min. Jævn med sovsejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til med salt og peber.
  4. Skær andebrystet i tynde skiver lidt på skrå og server med sovs og det valgte tilbehør.
  5. Brunede kartofler
  6. Kog kartoflerne lige knap møre og pil dem. Det kan med fordel gøres dagen før. Smelt sukker, til gylden karamel på en lille slip let-pande. Tilsæt vand og giv det et opkog. Skyl kartoflerne i koldt vand og læg dem i karamellen. Lad dem simre under omrøring, til de er jævnt dækket af karamel. Tilsæt smør og krydr med salt og peber.
  7. Nem rødkål
  8. Smelt smør eller andefedt i en gryde og vend kålen i, så den bliver blank. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad kålen simre under låg i 25-30 min. Tag låget af og lad kålen koge igennem, til væsken er fordampet. Smag til med sukker, salt og peber.