Andebryst med rød pesto
4 personer
Ingredienser
- 2 andebrystfileter a 300 g
- salt, peber
- 200 g pasta, f.eks. rør
- Rød pesto:
- 3 friske tomater
- 4 soltørrede tomater fra oliemarinade
- 1 fed hvidløg
- 30 g parmesanost
- 25 g hasselnødder
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. kogevand fra pastaen
- 1/2 tsk. salt
- peber
- Pynt:
- 2 tomater
- 1 forårsløg
- persille eller basilikum
- Tilbehør: evt. krølsalat blandet med rød peber, blomkålsbuketter og agurk dryppet med citronsaft
- Læg andebrystfileterne i en smurt bradepande, krydr med salt og peber, og stil fadet i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min. På midterste ovnribbe.
- Skær fedtet af kødet. Skær kødet i tynde, skrå skiver.
- Skold og flå tomaterne, halver dem, og skrab saft og kerner ud, det skal ikke bruges. Kom alle ingredienser til pestoen i en blender eller foodprocessor, og miks det til en jævn masse.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en sigte. Vend pestoen i pastaen. Pynt med tomater i tern, snittet forårsløg samt basilikum eller persille. Server pastaen til andekødet.