Caroline Flemings bedste opskrift: Appelsiner med karamelsauce og råcreme
”Vi spiser risengrød som forret og springer derfor risalamanden over. I stedet serverer vi denne friske appelsindessert med vaniljeprikket råcreme, som er en perfekt afslutning på julemiddagen.”
Skær skallen af appelsinerne og sørg for at få alle de hvider hinder væk. Skær appelsinerne i tynde skiver, og læg dem i et fad.
Karamelsauce: Smelt sukkeret i en pande. Når det er gyldent og karamelliseret tilsættes smør, appelsinsaft, appelsinskal og Grand Marnier. Lad saucen simre i 5-10 minutter.
Råcreme: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn rigtig godt, så det bliver helt lyst og luftigt. Pisk i en anden skål fløden til skum, og vend fløden sammen med æggeblommeblandingen.
Hæld den lune sauce over appelsinerne lige inden, de skal serveres, og servér med råcreme.
Tip: Karamelsaucen kan laves på forhånd og lunes inden servering.