Caroline Flemings bedste opskrift: Appelsiner med karamelsauce og råcreme
”Vi spiser risengrød som forret og springer derfor risalamanden over. I stedet serverer vi denne friske appelsindessert med vaniljeprikket råcreme, som er en perfekt afslutning på julemiddagen.”
Personer:6
Total:30 min.
Ingredienser
- 1 ½ kg appelsiner
Karamelsauce
- 100 g sukker
- 50 g smør
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- revet skal af ½ appelsin
- 50 ml Grand Marnier
Råcreme
- 3 æggeblommer
- 50 g flormelis
- kornene fra 1 Madagascar-
- vaniljestang
- 2 ½ dl piskefløde
Fremgangsmåde
- Skær skallen af appelsinerne og sørg for at få alle de hvider hinder væk. Skær appelsinerne i tynde skiver, og læg dem i et fad.
- Karamelsauce: Smelt sukkeret i en pande. Når det er gyldent og karamelliseret tilsættes smør, appelsinsaft, appelsinskal og Grand Marnier. Lad saucen simre i 5-10 minutter.
- Råcreme: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn rigtig godt, så det bliver helt lyst og luftigt. Pisk i en anden skål fløden til skum, og vend fløden sammen med æggeblommeblandingen.
- Hæld den lune sauce over appelsinerne lige inden, de skal serveres, og servér med råcreme.
Tip: Karamelsaucen kan laves på forhånd og lunes inden servering.