Appelsiner med karamelsauce og råcreme

Caroline Flemings bedste opskrift: Appelsiner med karamelsauce og råcreme

”Vi spiser risengrød som forret og springer derfor risalamanden over. I stedet serverer vi denne friske appelsindessert med vaniljeprikket råcreme, som er en perfekt afslutning på julemiddagen.”

Personer:6

Total:30 min.

Ingredienser

  • 1 ½ kg appelsiner

Karamelsauce

  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • revet skal af ½ appelsin
  • 50 ml Grand Marnier

Råcreme

  • 3 æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • kornene fra 1 Madagascar-
  • vaniljestang
  • 2 ½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Skær skallen af appelsinerne og sørg for at få alle de hvider hinder væk. Skær appelsinerne i tynde skiver, og læg dem i et fad.
  2. Karamelsauce: Smelt sukkeret i en pande. Når det er gyldent og karamelliseret tilsættes smør, appelsinsaft, appelsinskal og Grand Marnier. Lad saucen simre i 5-10 minutter.
  3. Råcreme: Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn rigtig godt, så det bliver helt lyst og luftigt. Pisk i en anden skål fløden til skum, og vend fløden sammen med æggeblommeblandingen.
  4. Hæld den lune sauce over appelsinerne lige inden, de skal serveres, og servér med råcreme.

Tip: Karamelsaucen kan laves på forhånd og lunes inden servering.