Appelsinfromage med syltede kumquat

Appelsinfromage med syltede kumquat

6 personer

Appelsinfromage

  • saft fra 3 appelsiner
  • fintrevet skal fra 1 økologisk appelsin
  • fintrevet skal fra 1 økologisk citron
  • 1 dl uraffineret rørsukker
  • 2 stjerneanis
  • 5 blade husblas
  • 4 past. æggeblommer
  • ½ dl sukker
  • 2 bæger past. æggehvider
  • 2½ dl piskefløde
  • Syltede kumquat:
  • 6 kumquat
  • saft fra 1½ appelsin
  • 0,75 dl uraffineret rørsukker
  • 1 stjerneanis
  • Pynt: evt. lidt flødeskum og hele stjerneanis

  1. Kom nypresset appelsinsaft i en gryde. Tilsæt skal fra appelsin og citron sammen med sukker og stjerneanis. Lad det hele koge ca. 4 min. uden låg, så lidt af væden fordamper. Kom husblas i blød i koldt vand ca. 4 min. Pres overskydende væde bort. Smelt husblassen i appelsinvæden, når den er kølet ned til ca. 40 gr.
  2. Pisk æggeblomme og sukker let og cremet. Pisk æggehviderne stive, og pisk fløden til skum. Vend æggeblommer, æggehvide og flødeskum i den afkølede appelsinsaft. Kom fromagecremen i en skål eller portionsglas, og lad den stå koldt, til den skal spises (minimum 2 timer).
  3. Skær kumquat i tynde skiver, og kom dem i en gryde med appelsinsaft, sukker og stjerneanis, og lad det koge i ca. 4 minutter.
  4. Lad de syltede kumquatskiver køle af, og server dem til fromagen. Pynt evt. med lidt flødeskum og hele stjerneanis.