Appelsinfromage med syltede kumquat
6 personer
Appelsinfromage
- saft fra 3 appelsiner
- fintrevet skal fra 1 økologisk appelsin
- fintrevet skal fra 1 økologisk citron
- 1 dl uraffineret rørsukker
- 2 stjerneanis
- 5 blade husblas
- 4 past. æggeblommer
- ½ dl sukker
- 2 bæger past. æggehvider
- 2½ dl piskefløde
- Syltede kumquat:
- 6 kumquat
- saft fra 1½ appelsin
- 0,75 dl uraffineret rørsukker
- 1 stjerneanis
- Pynt: evt. lidt flødeskum og hele stjerneanis
- Kom nypresset appelsinsaft i en gryde. Tilsæt skal fra appelsin og citron sammen med sukker og stjerneanis. Lad det hele koge ca. 4 min. uden låg, så lidt af væden fordamper. Kom husblas i blød i koldt vand ca. 4 min. Pres overskydende væde bort. Smelt husblassen i appelsinvæden, når den er kølet ned til ca. 40 gr.
- Pisk æggeblomme og sukker let og cremet. Pisk æggehviderne stive, og pisk fløden til skum. Vend æggeblommer, æggehvide og flødeskum i den afkølede appelsinsaft. Kom fromagecremen i en skål eller portionsglas, og lad den stå koldt, til den skal spises (minimum 2 timer).
- Skær kumquat i tynde skiver, og kom dem i en gryde med appelsinsaft, sukker og stjerneanis, og lad det koge i ca. 4 minutter.
- Lad de syltede kumquatskiver køle af, og server dem til fromagen. Pynt evt. med lidt flødeskum og hele stjerneanis.