Appelsinmedaljer fra Hjemmet

Appelsinmedaljer

Få opskriften på Runas appelsinmedaljer her

Jeg har altid været vild med medaljer og har svært ved at modstå dem, når de står i lange rækker i konditoriets udstillingsmontre og frister. Det pudsige ved medaljer er, at de ser så fine ud, lige indtil man stikker en kagegaffel i dem…

Prøv også min opskrift på chokoladesnegle med marcipan TRYK HER

Medaljer kan varieres i det uendelige, og hvorfor ikke lave en julevariant? Jeg har proppet mandler i dejen, så den smager lidt af marcipan. Og så snart man har taget den første mundfuld, vil man opdage, at der en klat frisk appelsincreme gemt bag vaniljeskummet. Uhm!

6 stk.

Arbejdstid: ca. 1 time og 15 min.

Bagetid: 10-12 min.

Dej:

75 g mandler

75 g mel

50 g flormelis

1 knsp. salt

75 g smør (koldt) 

1 æg (lille) 

Appelsincreme:

1 dl appelsinsaft (gerne friskpresset) 

30 g rørsukker

½ appelsin (øko) 

1½ tsk. kartoffelmel (eller majsstivelse) 

1 æg

Appelsinglasur:

2 dl flormelis

1 spsk. appelsinsaft

Vaniljeskum:

½ vaniljestang

2 dl piskefløde

1 spsk. flormelis

Pynt: strimler af appelsinskal (øko) 

Dej:

1. Kør mandlerne til mel i en foodprocessor. Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør sammen til ensartet konsistens.

2. Skær smørrret i små terninger, og kør dem i melet. Saml hurtigt dejen med ægget.

3. Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i 1 time.

4. Rul dejen ud i 3-4 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Stik dejen ud i 12 cirkler (ca. 7 cm i diameter), brug evt. en udstikker med fine bølger.

5. Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir.

6. Bag kagerne ved 200 grader i 10-12 min., til de er gyldne i kanten. Afkøl på en bagerist. 

Appelsincreme:

7.  Kog appelsinsaften op i en gryde sammen med sukker og fintrevet appelsinskal fra en ½ appelsin. Hæld saften i en lille skål, og lad den køle af i 5 min.

8. Opløs kartoffelmel i lidt vand.

9. Slå ægget ud i den tomme gryde, og pisk det kort sammen med en gaffel. Hæld majsstivelse i gryden, og tilsæt siet appelsinsaft. Kog langsomt op under omrøring, og sæt cremen på køl.

Appelsinglasur:

10.  Bland flormelis og appelsinsaft til en sej glasur. Smør glasuren på de kager, der skal være toppen på medaljerne. Lad dem tørre.

Vaniljeskum:

11.  Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i fløden sammen med flormelis. Pisk til flødeskum.

Sammenlægning:

12.  Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Sprøjt flødeskum i kanten af hver af bundene. Kom en klat appelsincreme i hullet i midten.  Sæt toppen med glasur på medaljerne. Pynt med vaniljeskum og lidt strimlet appelsinskal. Servér straks eller opbevar dem på køl i maks. 1 døgns tid.