Appelsinsalat med quinoa, pistacienødder og mynte
En dejlig anderledes appelsinsalat med den skønneste dressing.
Appelsinsalat til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 150 g hvid quinoa
- 1 spsk olivenolie
- 4 store appelsiner
- 1 rødløg, skåret i tynde skiver
- 100 g rucola
- 1 bundt mynte
- 50 g pistacienødder
- Ponzu-dressing:
- 1½ spsk limesaft
- 1½ spsk citronsaft
- 1½ spsk mirin (sød risvin)
- 2 spsk soja
- 1 spsk rørsukker
- 2 spsk riseddike
Sådan laver du appelsinsalat med ponzu-dressing
- 1. Skyl quinoaen under koldt vand, inden du koger den i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter. Dræn quinoaen for vand, og rist den på en varm pande i 1 spsk olivenolie i ca. 1 minut, og stil den til side til afkøling.
- 2. Skær appelsinerne fri for skal og hvide hinder, og skær dem i tynde, runde skiver. Skræl og skær rødløget i tynde skiver. Skyl rucolaen, og slyng den tør. Kom salat, quinoa, appelsinskiver og rødløg i en skål.
- 3. Kom alt til dressingen i et glas med låg, og ryst det sammen, og fordel dressingen over salaten. Pynt med mynteblade og pistacienødder.