Sprød favorit: Arme pandekager
Dette er en hybrid mellem pandekager og arme riddere, om man vil. Søde, lækre pandekager gjort kanelsøde og ekstra sprøde. Jeg er kæmpefan og spiser dem hjertens gerne til morgenmad, selvom nogle nok ville betragte dem som dessert.
Ca. 10 pandekager
Ingredienser
- Pandekager:
- 50 g mel
- 10 g sukker
- 1 nip salt
- 2 æg
- 150 ml mælk
- smør (til stegning)
- Kanelsukker:
- 2 æg
- 100 ml mælk
- 10 spsk sukker
- 2 spsk stødt kanel
Sådan gør du
- Af Maja Ambeck Vase
- Pandekager: Kom mel, sukker, salt og æg i en skål, og pisk det godt sammen. Tilsæt mælk under piskning. Pisk, til dejen er fri for klumper.
- Bag tynde pandekager på en varm pande – i godt med smør.
- Kanelsukker: Pisk æg og mælk sammen i et lavt fad, og bland sukker og kanel sammen i en lille skål. Dyp en pandekage i æggeblandingen, og giv den et godt skud kanelsukker. Kom pandekagen tilbage på den varme pande, og steg den et øjeblik, så sukkeret karamelliserer (uden at blive sort). Gentag med resten af pandekagerne.
- Tip: Top meget gerne de arme pandekager med en gavmild kugle vaniljeis.