Suppe med asparges

Ærte-asparges- suppe med mynte og pocheret æg

Her har du 100% sommer i en suppe. Den friske smag af søde ærter, asparges og mynte er virkelig delikat og med et pocheret æg i midten, mætter suppen også godt. Du kan vælge blot at servere suppen med blødkogte æg, hvis du ikke har mod på at pochere.

4

Ingredienser

  • 7 dl hønsebouillon
  • 20 g smør
  • 2 løg, grofthakkede
  • 300 g grønne asparges
  • 150 g ærter, friskbælgede
  • 10 friske mynteblade
  • salt og peber
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Fyld:
  • 4 æg + vand, 2 spsk eddike
  • og 1 spsk salt til kogning
  • fløde
  • lidt mynteblade

Sådan gør du

  1. Bring hønsebouillon i kog i en gryde. Smelt smørret i en anden gryde, og sauter løget heri 3-4 minutter, til det bliver blødt. Skær asparges i mellemfine stykker, og kom dem i gryden sammen med ærter og mynte. Sauter yderligere 3-4 min. Hæld nu den kogende hønsebouillon over grøntsagerne, og lad det hele koge sammen i ca. 10 minutter. Blend suppen grundigt i en blender, så den bliver glat og grøn. Smag den til med salt, peber og citronsaft.
  2. Fyld:
  3. Bring 3-4 cm vand i kog på en bred pande sammen med eddike og salt. Slå æggene ud i vandet, og lad dem koge 3-4 minutter, inden du tager dem op og lader dem dryppe af. Server suppen med et dryp fløde, pocherede æg og friske mynteblade.