Ærte-asparges- suppe med mynte og pocheret æg
Her har du 100% sommer i en suppe. Den friske smag af søde ærter, asparges og mynte er virkelig delikat og med et pocheret æg i midten, mætter suppen også godt. Du kan vælge blot at servere suppen med blødkogte æg, hvis du ikke har mod på at pochere.
4
Ingredienser
- 7 dl hønsebouillon
- 20 g smør
- 2 løg, grofthakkede
- 300 g grønne asparges
- 150 g ærter, friskbælgede
- 10 friske mynteblade
- salt og peber
- 1-2 spsk citronsaft
- Fyld:
- 4 æg + vand, 2 spsk eddike
- og 1 spsk salt til kogning
- fløde
- lidt mynteblade
Sådan gør du
- Bring hønsebouillon i kog i en gryde. Smelt smørret i en anden gryde, og sauter løget heri 3-4 minutter, til det bliver blødt. Skær asparges i mellemfine stykker, og kom dem i gryden sammen med ærter og mynte. Sauter yderligere 3-4 min. Hæld nu den kogende hønsebouillon over grøntsagerne, og lad det hele koge sammen i ca. 10 minutter. Blend suppen grundigt i en blender, så den bliver glat og grøn. Smag den til med salt, peber og citronsaft.
- Fyld:
- Bring 3-4 cm vand i kog på en bred pande sammen med eddike og salt. Slå æggene ud i vandet, og lad dem koge 3-4 minutter, inden du tager dem op og lader dem dryppe af. Server suppen med et dryp fløde, pocherede æg og friske mynteblade.