Asiatisk salat med oksekød

Asiatisk salat med oksekød og masser af farver

Der er en del snittearbejde til denne salat, men du kan sagtens lave grøntsager og dressing klar, inden dine gæster kommer.

4

Ingredienser

  • 100 g sukkerærter
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 agurk
  • 4 stængler forårsløg
  • 50 g ærtespirer
  • 1 rød chili
  • 1 bundt koriander
  • 75 g ristede cashewnødder
  • 500 g oksefilet/mørbrad eller flankesteak
  • 1 spsk olie
  • salt og peber
  • Dressing:
  • 4 tsk mørk sesamolie
  • 2 tsk fiskesauce
  • 1 lime, saft heraf
  • 2 tsk rørsukker
  • 20 g frisk ingefær, revet

Sådan gør du

  1. 1/ Blanchér sukkerærterne et kort øjeblik, og snit alle grøntsagerne meget fint.
  2. 2/ Hak chili, koriander og cashewnødder groft, og bland det med de øvrige grøntsager.
  3. 3/ Steg oksekødet i olie på en varm pande, indtil det er medium, lad det hvile nogle minutter, inden det skæres ud i tynde skiver. Anret salaten på et stort fad, og fordel kødet ovenpå.
  4. 4/ Rør alle ingredienser til dressingen godt sammen, og smag den til. Hæld dressingen over salaten, og servér med det samme.
  5. [405 kcal pr. person]
  6. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Høstmenu med græskar