Opskrift på lækre asiatiske fiskefrikadeller
De krydrede thaideller er en god variation til klassiske fiskefrikadeller. Her er de serveret med en thai-inspireret agurkesalat og en spicy dip.
Asiatiske fiskefrikadeller til 4 personer
Ingredienser
- 600 g fisk, f.eks. rødspætte, torsk,
- kuller eller laks
- 2 æg
- 1 spsk friskrevet ingefær
- saft af ½ lime
- 1-3 tsk gul karrypasta
- kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- 1 agurk
- 1 rødløg
- 1 rød chili
- 1 håndfuld koriander
- saft af 2 lime
- 2 spsk eddike
- 2 spsk sød chilisauce
- 2 dl mayonnaise
- 1 spsk karrypasta
Sådan laver du asiatiske friskefrikadeller
- Kør alle ingredienserne til farsen på foodprocessoren eller få fiskehandleren til at hakke den for dig. Form farsen til små frikadeller og steg dem på panden i kokosolie. Flæk agurken på langs, fjern kernerne i midten med en ske og skær agurken i tern. Hak løget og chilien fint og bland dem med agurketernene og finthakket koriander. Rør en dressing af limesaft, eddike og sød chilisauce. Kom den over salaten og lad salaten marinere i en times tid inden servering. Rør mayonnaisen med karrypasta, og du har en god stærk dressing, der fungerer fint som dip til dellerne.