Thai fiskedeller

Opskrift på lækre asiatiske fiskefrikadeller

De krydrede thaideller er en god variation til klassiske fiskefrikadeller. Her er de serveret med en thai-inspireret agurkesalat og en spicy dip.

Asiatiske fiskefrikadeller til 4 personer

Ingredienser

  • 600 g fisk, f.eks. rødspætte, torsk,
  • kuller eller laks
  • 2 æg
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • saft af ½ lime
  • 1-3 tsk gul karrypasta
  • kokosolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 rød chili
  • 1 håndfuld koriander
  • saft af 2 lime
  • 2 spsk eddike
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 dl mayonnaise
  • 1 spsk karrypasta

Sådan laver du asiatiske friskefrikadeller

  1. Kør alle ingredienserne til farsen på foodprocessoren eller få fiskehandleren til at hakke den for dig. Form farsen til små frikadeller og steg dem på panden i kokosolie. Flæk agurken på langs, fjern kernerne i midten med en ske og skær agurken i tern. Hak løget og chilien fint og bland dem med agurketernene og finthakket koriander. Rør en dressing af limesaft, eddike og sød chilisauce. Kom den over salaten og lad salaten marinere i en times tid inden servering. Rør mayonnaisen med karrypasta, og du har en god stærk dressing, der fungerer fint som dip til dellerne.