Asiatiske salathapsere
Superlækre og sprøde salathapsere som man kan spise mange af med samvittigheden i god behold.
16
Ingredienser
- 2 fed finthakket hvidløg
- 1 stængel citrongræs, meget finthakket
- ca. 2 cm frisk ingefær, finthakket
- ca. 500 g hakket skinke- eller kyllingekød
- ca. 2-3 spsk sød sojasauce
- frisk rød chili efter smag
- ca. 100 g bønnespirer
- 1 forårsløg, finthakket
- 1 lille håndfuld grofthakket koriander
- evt. 1 lille håndfuld grofthakket thaibasilikum
- saften af 1 lime
- salt
- Tilbehør:
- 2 små hjertesalathoveder eller et stort iceberg, hele blade heraf
- 1 moden mango i tynde skiver.
Sådan laver du salathaosere
- Svits hvidløg, ingefær, chili og citrongræs i lidt olie på en mellemvarm pande uden at det tager farve.
- Tilsæt kødet, og lad det stege med 3-4 min under omrøring.
- Tilsæt bønnespirer, chili og soja og steg videre et par min. Tag panden af varmen og vend de hakkede krydderurter i, dryp med limesaft og smag til med salt.
- Læg en skefuld af den lune kødsalat i hvert salatblad. Top med en skive mango og evt. et par skiver chili og et dryp lime. Servér med det samme.
- Prøv også bønnedip og basilikumcreme med grønt