Opskrift på asiatiske salathapsere

Asiatiske salathapsere

Superlækre og sprøde salathapsere som man kan spise mange af med samvittigheden i god behold.

16

Ingredienser

  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 stængel citrongræs, meget finthakket
  • ca. 2 cm frisk ingefær, finthakket
  • ca. 500 g hakket skinke- eller kyllingekød
  • ca. 2-3 spsk sød sojasauce
  • frisk rød chili efter smag
  • ca. 100 g bønnespirer
  • 1 forårsløg, finthakket
  • 1 lille håndfuld grofthakket koriander
  • evt. 1 lille håndfuld grofthakket thaibasilikum
  • saften af 1 lime
  • salt
  • Tilbehør:
  • 2 små hjertesalathoveder eller et stort iceberg, hele blade heraf
  • 1 moden mango i tynde skiver.

Sådan laver du salathaosere

  1. Svits hvidløg, ingefær, chili og citrongræs i lidt olie på en mellemvarm pande uden at det tager farve.
  2. Tilsæt kødet, og lad det stege med 3-4 min under omrøring.
  3. Tilsæt bønnespirer, chili og soja og steg videre et par min. Tag panden af varmen og vend de hakkede krydderurter i, dryp med limesaft og smag til med salt.
  4. Læg en skefuld af den lune kødsalat i hvert salatblad. Top med en skive mango og evt. et par skiver chili og et dryp lime. Servér med det samme.
  5. Prøv også bønnedip og basilikumcreme med grønt