Asparges og rejer med mayonnaise
Arbejdstid: 25 min.Kogetid: 4 min.Ikke fryse-egnet
Ingredienser
- 250 g grønne asparges
- 200 g pillede rejer (gerne fjordrejer)
- Krydret mayonnaise:
- 2 æggeblommer (pasteuriserede)
- 1-2 tsk citronsaft
- 1 dl koldpresset olie
- 1 tsk citronskal (fintrevet)
- 1 knsp hvidløg (knust)
- persille, dild, purløg (finthakkede)
- salt og peber
- Tilbehør: brød
- Pisk æggeblommerne til en tyk creme med citronsaft og 1 knsp salt. Pisk olien i lidt ad gangen. Smag til med citronskal, hvidløg, salt og peber og tilsæt krydderurter.
- Kassér de grove ender af de grønne asparges. Damp aspargesene i letsaltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret med rejer og mayonnaise.