Asparges og rejer med mayonnaise

Asparges og rejer med mayonnaise

Arbejdstid: 25 min.Kogetid: 4 min.Ikke fryse-egnet

Ingredienser

  • 250 g grønne asparges
  • 200 g pillede rejer (gerne fjordrejer)
  • Krydret mayonnaise:
  • 2 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1 dl koldpresset olie
  • 1 tsk citronskal (fintrevet)
  • 1 knsp hvidløg (knust)
  • persille, dild, purløg (finthakkede)
  • salt og peber
  • Tilbehør: brød

  1. Pisk æggeblommerne til en tyk creme med citronsaft og 1 knsp salt. Pisk olien i lidt ad gangen. Smag til med citronskal, hvidløg, salt og peber og tilsæt krydderurter.
  2. Kassér de grove ender af de grønne asparges. Damp aspargesene i letsaltet vand i 3-4 min. og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Anret med rejer og mayonnaise.