Bacon- og kartoffeltærte

Bacon- og kartoffeltærte

Den lækre spanskinspirerede tærte med kartofler og bacon kan sagtens bagesdagen i forvejen og blotlunes i ovnen.

12 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Stege/bagetid: 1 time og 10 min.
  • Fryse-egnet
  • Dej:
  • 150 g durummel
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk koldt vand
  • Fyld:
  • 400 g kogte nye kartofler
  • 250 bacontern
  • 4 æg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 4 dl cremefraiche 18%
  • 1 bdt purløg eller forårsløg
  • salt og peber
  • 1 æg til pensling

  1. Kør de to slags mel, saltog smør sammen til engrynet masse i en foodprocessor.Saml dejenmed sammenpisket ægog koldt vand. Pak dejenind og lad den hvilekoldt 1 times tid.
  2. Steg bacontern gyldneog lad dem dryppe afpå køkkenrulle. Skærkartoflerne i tern.
  3. Piskæggene sammen meddijonsennep, cremefraicheog fintsnittetpurløg eller forårsløgog smag til med salt ogpeber. Vend kartofler ogbacon i cremen.
  4. Rul 2/3af dejen ud og læg deni en springform ellertærteform (22-24 cm),så den hænger lidt udover kanten. Fordel fyldeti formen. Rul resten af dejen ud til et låg.
  5. Pensl dejkanterne medsammenpisket æg, læglåget over fyldet og preskanterne godt sammen.Pensl overfladen medæg og prik nogle hulleri låget.
  6. Bag tærtenved 200 grader i ca. 30min. Skru ned til 180grader og lad den bageyderligere ca. 30 min.Server tærten varm, luneller kold evt. med grønsalat.