Bacon- og kartoffeltærte
Den lækre spanskinspirerede tærte med kartofler og bacon kan sagtens bagesdagen i forvejen og blotlunes i ovnen.
12 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Stege/bagetid: 1 time og 10 min.
- Fryse-egnet
- Dej:
- 150 g durummel
- 200 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 150 g koldt smør
- 1 æg
- 3 spsk koldt vand
- Fyld:
- 400 g kogte nye kartofler
- 250 bacontern
- 4 æg
- 1 spsk dijonsennep
- 4 dl cremefraiche 18%
- 1 bdt purløg eller forårsløg
- salt og peber
- 1 æg til pensling
- Kør de to slags mel, saltog smør sammen til engrynet masse i en foodprocessor.Saml dejenmed sammenpisket ægog koldt vand. Pak dejenind og lad den hvilekoldt 1 times tid.
- Steg bacontern gyldneog lad dem dryppe afpå køkkenrulle. Skærkartoflerne i tern.
- Piskæggene sammen meddijonsennep, cremefraicheog fintsnittetpurløg eller forårsløgog smag til med salt ogpeber. Vend kartofler ogbacon i cremen.
- Rul 2/3af dejen ud og læg deni en springform ellertærteform (22-24 cm),så den hænger lidt udover kanten. Fordel fyldeti formen. Rul resten af dejen ud til et låg.
- Pensl dejkanterne medsammenpisket æg, læglåget over fyldet og preskanterne godt sammen.Pensl overfladen medæg og prik nogle hulleri låget.
- Bag tærtenved 200 grader i ca. 30min. Skru ned til 180grader og lad den bageyderligere ca. 30 min.Server tærten varm, luneller kold evt. med grønsalat.