gulerodsboller

Bag supernemme gulerodsboller

Der er ikke noget som duften og smagen af nybagt brød. Her får du opskriften på gulerodsboller med græskarkerner.

20 stk.

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 liter kærnemælk
  • 4 groftrevne gulerødder ca. ½ liter
  • 3 tsk groft salt
  • 150 g græskarkerner
  • 150 g hørfrø
  • 1,1 kg grahams- og hvedemel (halvt af hver)

Sådan gør du:

  1. Lun kærnemælken og rør gæren ud. Tilsæt de øvrige ingredienser – men hold lidt af melet tilbage. Brug evt. en håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast.
  2. Lad dejen hæve lunt tildækket ca. en time.
  3. Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve en time.
  4. Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200° i 20-25 minutter.