Bag supernemme gulerodsboller
Der er ikke noget som duften og smagen af nybagt brød. Her får du opskriften på gulerodsboller med græskarkerner.
20 stk.
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 liter kærnemælk
- 4 groftrevne gulerødder ca. ½ liter
- 3 tsk groft salt
- 150 g græskarkerner
- 150 g hørfrø
- 1,1 kg grahams- og hvedemel (halvt af hver)
Sådan gør du:
- Lun kærnemælken og rør gæren ud. Tilsæt de øvrige ingredienser – men hold lidt af melet tilbage. Brug evt. en håndmikser. Sørg for, at dejen ikke bliver for fast.
- Lad dejen hæve lunt tildækket ca. en time.
- Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve en time.
- Bag bollerne gyldne og sprøde ved 200° i 20-25 minutter.