Bagt blomkål og hummus på gule ærter
Brug efterårets grøntsager til denne lune salat bestående af bagt blomkål og humus på gule ærter.
4 personer
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. stødt spidskommen
- salt og peber
- 2½ dl gule flækærter
- 1 spsk. tahin
- 1 dl cremefraiche 38%
- 200 g perlespelt
- 50 g mandler
- 1 potte rød skovsyre
- 1 lille bundt basilikum
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 gr.
- Skyl blomkål, og læg det i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og krydr med spidskommen, salt og peber.
- Sæt fadet på midterste ovnribbe, og bag blomkålshovedet i 40 min., til det er mørt, men stadig har bid. 4
- Hummus på gule ærter: Kom gule flækærter i en gryde, og dæk med vand. Kog i 45 min., til de er helt udkogte.
- Blend til en lind konsistens med tahin og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
- Kog perlespelt i 15-20 min. til de er møre.
- Anret et stort fad med ”hummus” kørt ud på bunden af fadet. Skær blomkål i mindre stykker.
- Fordel blomkålsstykker og perlespelt udover.
- Hak mandler, og rist dem på en pande, til de dufter, uden at blive brændte i 4-5 min.
- Drys mandler over, og pynt med rød syre og basilikum.