Opskrift på bagt fisk

Bagt fisk med nye kartofler

Lækker bagt fisk - brug lyssej, torsk, multe eller victoriabars.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    551 Kcal
  • Fedt:
    19 %
  • Protein:
    39 %
  • Kulhydrat:
    42 %

Bagt fisk med nye kartofler til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 3/4 kg cherrytomater
  • 1 kg filet af f.eks. lyssej, torsk, victoriabars eller multe
  • 2 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk citronsaft
  • salt, peber
  • 1 kg små nye kartofler
  • 15 g smør
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 1/2 dl hakket persille
  • revet citronskal fra 1/2 citron.

Sådan laver du bagt fisk

  1. 1. Fordel tomaterne på fire store stykke bagepapir.
  2. 2. Del fisken i fire lige store portioner og læg den oven på tomaterne. Dryp med olivenolie og citronsaft, krydr med salt og peber og pak papiret tæt omkring fisken.
  3. 3. Bag „pakken“ i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  4. 4. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Vend kartoflerne i smør lige inden servering.
  5. 5. Hak oliven og bland med persille samt citronskal.
  6. 6. Drys fisken med olivengremolata og servér med kartofler.