Bagt fisk med nye kartofler
Lækker bagt fisk - brug lyssej, torsk, multe eller victoriabars.
Næringsindhold
- Energi pr. person:551 Kcal
- Fedt:19 %
- Protein:39 %
- Kulhydrat:42 %
Bagt fisk med nye kartofler til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 3/4 kg cherrytomater
- 1 kg filet af f.eks. lyssej, torsk, victoriabars eller multe
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 spsk citronsaft
- salt, peber
- 1 kg små nye kartofler
- 15 g smør
- 50 g sorte oliven uden sten
- 1/2 dl hakket persille
- revet citronskal fra 1/2 citron.
Sådan laver du bagt fisk
- 1. Fordel tomaterne på fire store stykke bagepapir.
- 2. Del fisken i fire lige store portioner og læg den oven på tomaterne. Dryp med olivenolie og citronsaft, krydr med salt og peber og pak papiret tæt omkring fisken.
- 3. Bag „pakken“ i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
- 4. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Vend kartoflerne i smør lige inden servering.
- 5. Hak oliven og bland med persille samt citronskal.
- 6. Drys fisken med olivengremolata og servér med kartofler.