Opskrift på bagt fisk med beurre blanc, dild og ørredrogn

Bagt fisk med beurre blanc, dild og ørredrogn

Brug lyssej, kuller, torsk eller brosme og server med rogn på toppen. Du kan få rogn i mange forskellige afskygninger. Her skal du bruge lakse- eller ørredrogn.

Bagt fisk med beurre blanc til 4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 600-700 g lyssej, kuller, torsk eller brosme
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • lidt olivenolie
  • 1½ dl hvidvin
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 150-175 g smør
  • salt og peber
  • ½ pastinak
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • olivenolie til stegning
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • salt og peber
  • lidt citronsaft
  • ¼ bundt dild, finthakket
  • 4-5 spsk lakse- eller ørredrogn
  • Tilbehør: kogte kartofler

Sådan gør du

  1. 1. Skær fisken i 4-8 portionsstykker og placer dem på bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og olivenolie eller læg fiskestykkerne i et ovnfast fad.
  2. 2. Sauter skalotteløget i olivenolie. Hæld hvidvin og hvidvinseddike i gryden, og lad det koge, indtil der kun er omkring 1/3 del af væsken tilbage.
  3. 3. Skær smørret i små tern, og tilsæt det kolde smør lidt af gangen under piskning, ved svag varme og krydr med salt og peber. (Saucen må ikke koge efter smørret er monteret).
  4. 4. Urterne skrælles og skæres i små tern, og sauteres møre i en gryde sammen med hvidløg, og krydres med salt, peber og citronsaft.
  5. 5. Bag fisken 8-10 min ved 175 grader til den er færdigtilberedt.
  6. 6. Kom de varme sauterede urter op i gryden til beurre blanc-saucen, og tilsæt finthakket dild samt lakse-, eller ørredrogn.
  7. 7. Server bagt fisk med beurre-blanc med urter, dild og rogn, og kom evt. lidt ekstra rogn over fisken.