Bagt fisk med beurre blanc, dild og ørredrogn
Brug lyssej, kuller, torsk eller brosme og server med rogn på toppen. Du kan få rogn i mange forskellige afskygninger. Her skal du bruge lakse- eller ørredrogn.
Bagt fisk med beurre blanc til 4 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 600-700 g lyssej, kuller, torsk eller brosme
- 1 skalotteløg, finthakket
- lidt olivenolie
- 1½ dl hvidvin
- 1 spsk hvidvinseddike
- 150-175 g smør
- salt og peber
- ½ pastinak
- 1 gulerod
- 1 porre
- olivenolie til stegning
- 1 fed hvidløg, finthakket
- salt og peber
- lidt citronsaft
- ¼ bundt dild, finthakket
- 4-5 spsk lakse- eller ørredrogn
- Tilbehør: kogte kartofler
Sådan gør du
- 1. Skær fisken i 4-8 portionsstykker og placer dem på bageplade med bagepapir og krydr med salt, peber og olivenolie eller læg fiskestykkerne i et ovnfast fad.
- 2. Sauter skalotteløget i olivenolie. Hæld hvidvin og hvidvinseddike i gryden, og lad det koge, indtil der kun er omkring 1/3 del af væsken tilbage.
- 3. Skær smørret i små tern, og tilsæt det kolde smør lidt af gangen under piskning, ved svag varme og krydr med salt og peber. (Saucen må ikke koge efter smørret er monteret).
- 4. Urterne skrælles og skæres i små tern, og sauteres møre i en gryde sammen med hvidløg, og krydres med salt, peber og citronsaft.
- 5. Bag fisken 8-10 min ved 175 grader til den er færdigtilberedt.
- 6. Kom de varme sauterede urter op i gryden til beurre blanc-saucen, og tilsæt finthakket dild samt lakse-, eller ørredrogn.
- 7. Server bagt fisk med beurre-blanc med urter, dild og rogn, og kom evt. lidt ekstra rogn over fisken.