Opskrift på bagt hellefisk

Bagt hellefisk

Nem middag med fisk – og helt uden ben. Den serveres på grov mos af ærter sammen med bagte cherrytomater og ris.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    450 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    38 %
  • Kulhydrat:
    42 %

Bagt hellefisk til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 500 g dadel- eller cherrytomater på grene
  • 4 stk. helleflynder- eller rødspættefilet a 150 g
  • salt, grov peber
  • reven skal og saft af 1 ubehandlet citron eller lime.
  • 500 g friske eller frosne ærter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • lidt friske mynte- eller basilikumblade
  • 400 g kogte ris.

Sådan laver du ovnbagt hellefisk

  1. 1. Læg tomaterne i en stor bradepande beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader ca. 5 minutter.
  2. 2. Drys fiskestykker med salt, grov peber og citrusstrimler, læg dem ved tomaterne og dryp lidt af citrussaften over.
  3. 3. Bag fisk og tomater videre i ovnen ved 200 grader, 10-12 minutter til fisken føles fast ved et let tryk.
  4. 4. Kom ærterne i kogende, let saltet vand og kog dem 5 minutter , afdryp og tip dem over i en food processor, tilsæt hvidløg, smør samt lidt citrussaft og blend, så ærtemosen er grov – brug pulsknappen. Smag til med salt, peber og kryddergrønt.
  5. 5. Servér fisk og tomater med væde fra bradepanden på ærtemosen med ris.