Bagt hellefisk
Nem middag med fisk – og helt uden ben. Den serveres på grov mos af ærter sammen med bagte cherrytomater og ris.
Næringsindhold
- Energi pr. person:450 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:38 %
- Kulhydrat:42 %
Bagt hellefisk til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 500 g dadel- eller cherrytomater på grene
- 4 stk. helleflynder- eller rødspættefilet a 150 g
- salt, grov peber
- reven skal og saft af 1 ubehandlet citron eller lime.
- 500 g friske eller frosne ærter
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk smør
- lidt friske mynte- eller basilikumblade
- 400 g kogte ris.
Sådan laver du ovnbagt hellefisk
- 1. Læg tomaterne i en stor bradepande beklædt med bagepapir og bag dem ved 200 grader ca. 5 minutter.
- 2. Drys fiskestykker med salt, grov peber og citrusstrimler, læg dem ved tomaterne og dryp lidt af citrussaften over.
- 3. Bag fisk og tomater videre i ovnen ved 200 grader, 10-12 minutter til fisken føles fast ved et let tryk.
- 4. Kom ærterne i kogende, let saltet vand og kog dem 5 minutter , afdryp og tip dem over i en food processor, tilsæt hvidløg, smør samt lidt citrussaft og blend, så ærtemosen er grov – brug pulsknappen. Smag til med salt, peber og kryddergrønt.
- 5. Servér fisk og tomater med væde fra bradepanden på ærtemosen med ris.