Bagt kartoffel med chili-, ost og skinkefyld

Bagt kartoffel med chili-, ost og skinkefyld

En bagt kartoffel med fyld er en nem og lækker ret. Prøv f.eks. denne opskrift med chili, ost og skinke.

(4 personer)

Ingredienser

  • Tidsforbrug: 2 timer
  • Heraf arbejdstid: 30 minutter
  • 4 store bagekartofler
  • 4 tsk. smør
  • 4 spsk. cremefraiche 9 %
  • 150 g god kogt skinke
  • 1 tsk. finthakket chili
  • 3 spsk. hakket purløg
  • salt, peber
  • 150 g reven dansk cheddarost
  • Tilbehør:
  • blandet salat

  1. Skrub kartoflerne godt under koldt vand. Aftør dem, og læg dem i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er heltgennembagte.
  2. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel. Pres skindet på kartoflen lidt væk, så krydset åbner sig. Kom smør i hullerne.
  3. Bland cremefraiche, skinke, chili, purløg, salt og peber. Kom det i kartoflerne. Fordel ost over, og stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., tilosten er smeltet og gylden.