Opskrift på bagt laks med kompot af tomat, courgette og basilikum

Bagt laks med kompot af tomat, cougette og basilikum

Husk at spise fisk to gange om ugen – her en skøn opskrift med laks og lækre grøntsager.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    550 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    27 %
  • Kulhydrat:
    43 %

Bagt laks til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 laksefileter à 125 g
  • salt, groftkværnet peber
  • et par knuste laurbærblade.
  • 2 courgetter i tern
  • 2 hakkede løg
  • 1-2 fed knust hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g dadel- eller cherrytomater i halve
  • en god håndfuld basilikum
  • 2 lime
  • 400 g brød.

Sådan laver du laks med tomatkompot

  1. 1. Læg laksestykkerne på en plade med bagepapir, drys salt, peber og laurbærblade på.
  2. 2. Bag laksen ved 180 grader i 12-15 minutter, til fisken er fast og har skiftet farve. Lav kompotten imens.
  3. 3. Sauter courgetter, løg og hvidløg i olivenolie, drys salt og peber på og kom tomaterne ved. Lad det hele snurre under omrøring 10-12 minutter, til tomaterne er kogt let ud.
  4. 4. Vend basilikum i kompotten og servér den til fisken med lime.