Bagt laks med kompot af tomat, cougette og basilikum
Husk at spise fisk to gange om ugen – her en skøn opskrift med laks og lækre grøntsager.
Næringsindhold
- Energi pr. person:550 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:27 %
- Kulhydrat:43 %
Bagt laks til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 4 laksefileter à 125 g
- salt, groftkværnet peber
- et par knuste laurbærblade.
- 2 courgetter i tern
- 2 hakkede løg
- 1-2 fed knust hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 300 g dadel- eller cherrytomater i halve
- en god håndfuld basilikum
- 2 lime
- 400 g brød.
Sådan laver du laks med tomatkompot
- 1. Læg laksestykkerne på en plade med bagepapir, drys salt, peber og laurbærblade på.
- 2. Bag laksen ved 180 grader i 12-15 minutter, til fisken er fast og har skiftet farve. Lav kompotten imens.
- 3. Sauter courgetter, løg og hvidløg i olivenolie, drys salt og peber på og kom tomaterne ved. Lad det hele snurre under omrøring 10-12 minutter, til tomaterne er kogt let ud.
- 4. Vend basilikum i kompotten og servér den til fisken med lime.