Spidskål med friske majs og skindstegt kyllingebryst
Majs og kylling er en klassisker, og med kål er det super sundt.
4
Ingredienser
- 4 spsk olivenolie
- 4 kyllingebryster med skind
- 2 mellemstore spidskål
- 2 majskolber, friske
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl hønsebouillon
- ½ bundt frisk purløg
- salt og peber
Sådan laver du spidskål med kylling
- Fremgangsmåde:
- Tænd for ovnen på 180C, Sæt en pande over varmen og kom olivenolie på panden når den er varm. Steg kyllingebrysterne med skindsiden nedad, i ca. 8-10 min. Vend kyllingebrysterne om og steg dem på kødsiden, krydder med salt og peber.Fjern først 3-4 yderblade, inden du skærer spidskålen i kvarte.Befri majsen for blade.Læg kål, majs og kyllingebrysterne i et stort, ildfast fad.Snit skalotteløg og hvidløg fint og fordel det ud over grønsager og kylling.Hæld til sidst hønsebouillon i fadet, krydder med salt og peber.Stil fadet i ovne i 20 min. Efter 15 min tages kyllingebrysterne op af fadet og lægges på en tallerken.Tag fadet ud af ovnen, anret kål i bunden, derpå kyllingebryst, snot majsen af kolben og fordel dem over retten. Brug evt. lidt af væden fra fadet som sauce og drys til sidst med finthakket purløg.