Bagte græskar med græskarmayonnaise
4
Ingredienser
- 1 græskar, udkernet og skåret i skiver
- 2 spsk olivenolie
- ½ appelsin, saften heraf
- 1 tsk spidskommen
- Havsalt
- Græskarmayonnaise
- 100 g græskarkerner
- 2 fed hvidløg
- 2 æggeblommer
- ½ citron, saften heraf
- 4 spsk koldpresset olie – evt. græskarkerneolie
- 2 dl olivenolie.
Sådan gør du
- Græskarret lægges i et ildfast fad, og oliven og appelsinsaft hældes over. Krydr med spidskommen og havsalt. Bages i 40 min på 80 grader.
- Græskarmayonnaise
- Kværn græskarkernerne til mel i en kaffekværn. Kom det i en foodprocessor, og tilsæt hvidløg, æg-geblommer og citronsaft. Tilsæt først græskarolien i en tynd stråle og derefter den anden olie under konstant piskning – ligesom hvis du laver mayonnaise.