Opskrift på bagte græskar med græskarmayonnaise

Bagte græskar med græskarmayonnaise

4

Ingredienser

  • 1 græskar, udkernet og skåret i skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ appelsin, saften heraf
  • 1 tsk spidskommen
  • Havsalt
  • Græskarmayonnaise
  • 100 g græskarkerner
  • 2 fed hvidløg
  • 2 æggeblommer
  • ½ citron, saften heraf
  • 4 spsk koldpresset olie – evt. græskarkerneolie
  • 2 dl olivenolie.

Sådan gør du

  1. Græskarret lægges i et ildfast fad, og oliven og appelsinsaft hældes over. Krydr med spidskommen og havsalt. Bages i 40 min på 80 grader.
  2. Græskarmayonnaise
  3. Kværn græskarkernerne til mel i en kaffekværn. Kom det i en foodprocessor, og tilsæt hvidløg, æg-geblommer og citronsaft. Tilsæt først græskarolien i en tynd stråle og derefter den anden olie under konstant piskning – ligesom hvis du laver mayonnaise.