Bagte kartofler med gruyèreost og purløg

Bagte kartofler med gruyèreost og purløg

(4 personer)

Ingredienser

  • Tidsforbrug: 1 time og 35 minutter
  • Heraf arbejdstid: 20 minutter
  • 1 kg æggestore kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g reven gruyèreost
  • 2 spsk. klippet purløg
  • Maldon seasalt
  • Tilbehør:
  • blandet salat evt. med tunfisk

  1. Skrub kartoflerne godt, og tør dem. Prik dem med en gaffel, pensl med olie, og læg dem i en bradepande. Bag dem ved 200 gr. i ca. 1 time.
  2. Skær kartoflerne midt over. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og fordel osten over. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min. Pyntmed klippet purløg og et drys Maldon seasalt.