Bagte kartofler med rygeost og stenbiderrogn

Bagte kartofler med rygeost og stenbiderrogn

Brug store kartofler, hvis du vil nyde kartoflerne som hovedret eller frokost. Som forret eller snack kan du bage små kartofler – de skal have 20-25 min. Kombinationen er også god med brasekartofler.

2 personer

Ingredienser

  • Bagetid: 1 time
  • 2 store bagekartofler
  • 150-200 g stenbiderrogn (renset)
  • Rygeostecreme:
  • 100 g rygeost (5+)
  • 1 dl fløde (9% eller
  • syrnet fløde 9%)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • 1 lille rødløg
  • frisk dild (eller purløg)

  1. Skrub kartoflerne rene, prik dem lidt med en kødnål, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 1 time.
  2. Læg dem evt. på et lag groft salt – det giver en sprød skal og en lækker cremet mos indeni. Kartoflerne kan også bages i mikroovnen i en snæver vending; Beregn ca. 10 min. ved fuld effekt for 2 kartofler.
  3. Creme: Rør rygeosten lind med fløde, og smag til med sennep, salt og peber. Tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet dild.
  4. Skær et kryds i de færdigbagte kartofler, og pres dem åbne. Fyld dem med lidt creme og rogn, og anret resten i skåle som tilbehør.