Bagte kartofler med tomat-mozzarella

Bagte kartofler med tomat-mozzarella

(4 personer)

Ingredienser

  • Tidsforbrug: 1¾
  • Heraf arbejdstid: 30 minutter
  • 8 mellemstore bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 5-6 tomater
  • 250 g frisk mozzarella
  • salt, peber
  • 8 skiver parmaskinke
  • lidt olivenolie
  • frisk basilikum til pynt
  • Tilbehør:
  • grøn salat

  1. Skrub kartoflerne og tør dem. Prik dem med en gaffel, pensl dem med olivenolie, og læg dem i en bradepande. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 1 time.
  2. Skær kartoflerne midt over. Stil dem i et ovnfast fad, og læg en skive tomat og en skive mozzarellaost oven på hver kartoffel.Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. i 10- 15 min. på midterste ovnribbe, til osten smelter.
  3. Pynt med parmaskinke og basilikum.