Opskrift på bagte marcipankartofler

Bagte marcipankartofler

Julens bedste bagværk

Ca. 24 stk:

250 g ren rå marcipan

80 g flormelis

80 g smuttede mandler

50 g mel

1½ pasteuriseret æggehvide (1 bæger)

1 spsk kaffelikør, se opskrift på marcipanravioli

– eller brug blot espresso.

Pynt:

1 spsk stødt kanel

2 spsk kakaopulver

Hak eller riv marcipanen groft, bland de øvrige ingredienser i, og ælt alt sammen. Kom marcipandejen i en frysepose, og læg den ca. 1 time i køleskabet. Derefter trilles dejen til kugler.

Bland kanel med kakaopulver i en kop, rul kuglerne i blandingen, og læg dem på bagepapir på pladen. Bag kartoflerne i en 150 grader varm ovn i 15-20 minutter.

Afkøl på en rist – de bliver faste, når de er blevet kolde.