Rødbeder opskrift med rygeostdressing

Bagte rødbeder med rygeostdressing

Bagte rodfrugter smager fantastisk. De smager næsten som slik, fordi de bliver søde af at blive bagt. Her får du opskriften på bagte rødbeder med hasselnødder og rydeostdressing fra Meyers Madhus.

Bagte rødbeder med rygeostdressing til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 500 g rødbeder
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 4 skiver groft brød
  • 2 tsk koldpresset rapsolie
  • 2 tsk æblecidereddike
  • 2 spsk honning
  • salt og peber
  • Dressing
  • 2 spsk rygeost 45%
  • 8 spsk letmælk
  • salt og peber
  • 1 lille bundt kørvel.

Sådan gør du

  1. 1. Tænd ovnen på 150 grader
  2. 2. Skræl rødbederne og skær dem i terninger à ca. 1 cm eller lad dem være hele, hvis de er små. Hak hasselnødderne groft, og skær brødet i grove terninger. Vend rødbeder, nødder og brødterninger i rapsolie, eddike, honning, salt og peber. Fordel det hele på en bageplade og bag ved 150 grader i 20 min.
  3. 3. Rør rygeost og mælk sammen. Smag dressingen til med salt og peber og dryp den over rødbederne, når de er bagte.
  4. 4. Skyl og tør kørvelen, og nip de groveste stilke af. Hak resten, drys den hakkede kørvel over retten.
  5. 5. Servér den alene som en salat eller som tilbehør til en kold rest kød eller fisk.