Nemt kokos-bananbrød til madpakken
Brødet er næsten en kage og velegnet til te eller som snack i børnenes madpakke. Her får du en god opskrift på et lækkert bananbrød, som du nemt kan bage og bruge som snack, i madpakken eller bare som et lækkert lille mellemmåltid. Dejen til bananbrødet indeholder både kokosmælk og mosede bananer, så det er holder sig frisk og saftigt i længere tid, hvis du opbevarer det på køl. Se her, hvordan du bager et lækkert bananbrød med kokos:
1 stort bananbrød
Total:2 timer 10 minutter
Arbejdstid:1 time 30 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 1 dåse kokosmælk (4 dl)
- 1 dl kogende vand
- 25 g gær
- 150 g kokosmel
- 1 tsk. salt
- 2 bananer
- 800-900 g hvedemel
- 1 spsk. olie til formen
Sådan bager du bananbrød med kokos:
- Bland kokosmælk med kogende vand.
- Smuldr gæren og rør den ud i lidt af væsken i en stor skål. Tilsæt resten af væsken, kokosmel og salt.
- Mos bananerne med en gaffel og rør dem sammen med citronsaft. Rør det i den store skål.
- Rør mel i dejen, til den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
- Kom dejen i en brødform smurt med olie og lad brødet hæve i 1 time.
- Bag brødet ved 175 grader i ca. 40 min. Afkøl på en bagerist.