bananbrød

Nemt kokos-bananbrød til madpakken

Brødet er næsten en kage og velegnet til te eller som snack i børnenes madpakke. Her får du en god opskrift på et lækkert bananbrød, som du nemt kan bage og bruge som snack, i madpakken eller bare som et lækkert lille mellemmåltid. Dejen til bananbrødet indeholder både kokosmælk og mosede bananer, så det er holder sig frisk og saftigt i længere tid, hvis du opbevarer det på køl. Se her, hvordan du bager et lækkert bananbrød med kokos:

1 stort bananbrød

Total:2 timer 10 minutter

Arbejdstid:1 time 30 minutter

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kokosmælk (4 dl)
  • 1 dl kogende vand
  • 25 g gær
  • 150 g kokosmel
  • 1 tsk. salt
  • 2 bananer
  • 800-900 g hvedemel
  • 1 spsk. olie til formen

Sådan bager du bananbrød med kokos:

  1. Bland kokosmælk med kogende vand.
  2. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af væsken i en stor skål. Tilsæt resten af væsken, kokosmel og salt.
  3. Mos bananerne med en gaffel og rør dem sammen med citronsaft. Rør det i den store skål.
  4. Rør mel i dejen, til den er så fast, at den kan æltes. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
  5. Kom dejen i en brødform smurt med olie og lad brødet hæve i 1 time.
  6. Bag brødet ved 175 grader i ca. 40 min. Afkøl på en bagerist.