banankage

Banankage med nødder og chokolade

Luksuriøs banankage med nødder og chokolade

12-15 stykker

Ingredienser

  • 370 g (4-5 stk.) meget modne bananer
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • 60 g smør, evt. kokosolie
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal
  • ½ dl appelsinsaft
  • ½ dl rismaltsirup
  • 3 mellemstore æg
  • 175 g fuldkornsspeltmel
  • 1 tsk natron salt

Sådan bager du banankage med nødder:

  1. Mos bananerne med en gaffel og kom det i en skål. Hak nødder og chokolade.
  2. Pisk bananmos, smør, appelsin og malt med en elpisker. Tilføj et æg ad gangen, mens der stadig piskes. Rør mel, et nip salt og natron i og til sidst nødder og chokolade.
  3. Beklæd en form (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir, hæld dejen i og bag i en 180° varm ovn i 40 minutter. Pynt evt. kagen med smeltet chokolade.
  4. Opskriften er fra Lisbeth Tordendahls bog Det søde - sundhed & nydelse. Forlaget Wisefood.