BBQ mørbrad

Krydret mørbrad med kold sovs

Lav en lækker og nem svinemørbrad med paprika og blend en kold sovs med krydderurter til. Denne opskrift er perfekt til fest, da den er til 8 personer.

8 personer

Ingredienser

Krydret mørbrad

  • 2 mørbrad af gris á 500 g
  • 1 spsk. paprika
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 spsk. oregano
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 tsk. salt

Kold sovs:

  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 dl persille
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • 3 dl cremefraiche
  • Salt og peber

Pynt:

  • Frisk basilikum
  • Frisk oregano

Sådan gør du

  1. Afpuds mørbraden for sener og fedt. Bland krydderier, sukker og salt, og gnid kødet ind i krydderiblandingen.
  2. Grill mørbraderne til de har en kernetemperatur på 68 gr. Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.
  3. Kold sovs: Blend basilikum, persille, hvidløg og olivenolie. Rør med creme fraiche, og smag til med salt og peber.
  4. Skær kødet i skiver, dryp den kolde sovs over, og server resten ved siden af. Pynt med friske krydderurter.