Krydret mørbrad med kold sovs
Lav en lækker og nem svinemørbrad med paprika og blend en kold sovs med krydderurter til. Denne opskrift er perfekt til fest, da den er til 8 personer.
8 personer
Ingredienser
Krydret mørbrad
- 2 mørbrad af gris á 500 g
- 1 spsk. paprika
- 1 tsk. stødt chili
- 1 tsk. løgpulver
- 1 spsk. oregano
- 2 spsk. brun farin
- 2 tsk. salt
Kold sovs:
- 1 dl frisk basilikum
- 1 dl persille
- 1 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- 3 dl cremefraiche
- Salt og peber
Pynt:
- Frisk basilikum
- Frisk oregano
Sådan gør du
- Afpuds mørbraden for sener og fedt. Bland krydderier, sukker og salt, og gnid kødet ind i krydderiblandingen.
- Grill mørbraderne til de har en kernetemperatur på 68 gr. Lad kødet hvile i 10 min., før det skæres i skiver.
- Kold sovs: Blend basilikum, persille, hvidløg og olivenolie. Rør med creme fraiche, og smag til med salt og peber.
- Skær kødet i skiver, dryp den kolde sovs over, og server resten ved siden af. Pynt med friske krydderurter.
De bedste opskrifter & tip til lækker mørbrad
-
Mørbradbøffer - sådan afpudser du en mørbrad
-
Mørbradgryde med bacon, æbler og flødesovs
-
Svinemørbrad med pestokartofler
-
Mørbradgryde med sennepssovs
-
Vietnamesisk mørbradgryde
-
Mørbradgryde med champignon og perleløg
-
Klassisk mad fra 60'erne: Mørbradgryde
-
Grøn kartoffelmos og svinemørbrad med ostefyld
-
Helstegt mørbrad med svampe og løg
-
Mørbrad a la thai
-
Fyldt mørbrad på kartoffelbund
-
Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser
-
Mørbradbøffer stegt med skinke og pasta med spinat
-
Indbagt mørbrad med tomatpesto
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Spaghetti med mørbrad