Beans- & ricesalat
4
Ingredienser
- 75 g mungbønner
- 75 g brune basmatiris
- salt eller evt. god vegetarbouillon til kogning
- 2 (150 g) gulerødder
- 1 (200 g) moden avocado
- 50 g frisk spinat (kan udelades).
- Marinade:
- 3 spsk æbleeddike
- 1 spsk ahornsirup
- 2 spsk sojasauce
- 1 fed presset hvidløg
- cayennepeber efter smag.
- Topping:
- ½ tsk hel spidskommen
- 1 spsk (10 g) sesamfrø
- 2 spsk (15 g) græskarkerner
- frisk koriander (kan udelades).
Sådan gør du
- Skyl bønner og ris sammen i en sigte. Kog dem sammen i rigeligt vand med salt eller bouillonpasta/pulver i 15-20 minutter, til de er møre. Hold skarpt øje med dem de sidste 5 minutter, da bønnerne pludselig koger ud. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5-10 minutter, sigt vandet fra.
- Rør marinaden sammen, den må gerne være stærk, og bland med ris og bønner, gerne mens de er varme.
- Skræl og skær gulerødderne i små terninger og kom dem i salaten. Skær avocadoen i små terninger og vend dem i salaten, smag til.Knus spidskommen let i en morter eller med en skarp kniv. Rist spidskommen, sesamfrø og græskarkerner på en tør, hed pande. Rør i dem hele tiden. Skyl spinaten i flere hold vand, tør den grundigt – godt med en salatslynge her.
- Servering: Bland spinaten i salaten og drys topping over.