Beans opskrift med ricesalat

Beans- & ricesalat

4

Ingredienser

  • 75 g mungbønner
  • 75 g brune basmatiris
  • salt eller evt. god vegetarbouillon til kogning
  • 2 (150 g) gulerødder
  • 1 (200 g) moden avocado
  • 50 g frisk spinat (kan udelades).
  • Marinade:
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 spsk ahornsirup
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 fed presset hvidløg
  • cayennepeber efter smag.
  • Topping:
  • ½ tsk hel spidskommen
  • 1 spsk (10 g) sesamfrø
  • 2 spsk (15 g) græskarkerner
  • frisk koriander (kan udelades).

Sådan gør du

  1. Skyl bønner og ris sammen i en sigte. Kog dem sammen i rigeligt vand med salt eller bouillonpasta/pulver i 15-20 minutter, til de er møre. Hold skarpt øje med dem de sidste 5 minutter, da bønnerne pludselig koger ud. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5-10 minutter, sigt vandet fra.
  2. Rør marinaden sammen, den må gerne være stærk, og bland med ris og bønner, gerne mens de er varme.
  3. Skræl og skær gulerødderne i små terninger og kom dem i salaten. Skær avocadoen i små terninger og vend dem i salaten, smag til.Knus spidskommen let i en morter eller med en skarp kniv. Rist spidskommen, sesamfrø og græskarkerner på en tør, hed pande. Rør i dem hele tiden. Skyl spinaten i flere hold vand, tør den grundigt – godt med en salatslynge her.
  4. Servering: Bland spinaten i salaten og drys topping over.

Beans opskrift med ricesalat

Denne opskrift er fra bogen "Flere Suveræne Salater“ af Tina Scheftelowitz og Sonja Bock.