Michelinkokkens bedste tips: Den perfekte andesteg
Der er intet, der kan give skår i juleglæden som en tør og kedelig juleand. Derfor går de fleste danskere i gang med forberedelserne i god tid, og på juleaftensdag bliver der brugt timer i køkkenet. Her får du Michelinkokkens bedste tips til den perfekte andesteg til juleaften.
Michelinkok, Robert ”Fabio” Petersen, som er uddannet på NOMA, har sammen med cateringfirmaet Gaudium, sammensat en liste med fem gode tips, der bringer juleanden til næste niveau.
5 tips til den perfekte juleand
1. Bestil din and hos en slagter
...og husk at gøre det i god tid. Hos slagteren er du sikker på at få en kødfuld, saftig og velsmagende and. Vælg hellere end and, der vejer 3,2 kilo end 2,8 kilo. Du får mere kød på en tungere and, fordi skroget typisk vejer det samme.
2. Få garanti for perfekt tilberedning ved at lave andebryst i sous vide
Sous vide betyder ”under vakuum”, og det er en effektiv metode til at lave helt mørt kød ved at temperere det i et vandbad. Kødet bliver varmet til perfektion, saftigheden bliver bevaret, og smagen træder i karakter. Har du ikke en sous vide maskine, så kan du langtidsstege anden i ovn i 5-6 timer ved 120 grader. Langtidstegning giver ligesom sous vide en helt mør and.
3. Giv anden ekstra smag af jul med kryddersmør, æbler og svesker
Kryddersmør er perfekt til juleanden, da den også bidrager til ekstra mørhed. Gnid kryddersmørret på skindet i et godt lag. Har du noget smør tilbage, kan du fylde anden med det.
4. Fremhæv den karakteristiske smag med hjemmelavet andefond
Et grundprincip for at skabe en god fond handler om at reducere. Det vil sige koge ind ved svag varme, indtil en markant, tæt smag fremkommer. Giv dig god tid, så får du det bedste resultat.
5. Tag juleanden til næste niveau med confiterede andelår
Det er en oplagt løsning, hvis man ikke bliver så mange juleaften, men gerne stadig vil have lækker and. Få en skøn opskrift på confiterede andelår her
"Når man tilbereder en hel and, kan det være svært at få både saftige andebryster og møre lår. Derfor er det en god idé at dele de to udskæringer op og tilberede dem hver for sig. Og her vil det oplagte valg være at lave confiterede andelår."
Michelinkokken Robert ”Fabio” Petersen
Julens dejligste opskrifter
-
Sådan får du sværen på flæskestegen sprød
-
12 gode tip: Sådan laver du den bedste risengrød
-
5 lækre opskrifter: Sådan laver du nemt hvid gløgg
-
Jødekager: Den bedste opskrift
-
Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift
-
Blomsterbergs brunkager
-
Fedtebrød med romglasur
-
Test dig selv: Hvilken julesmåkage er du?
-
Julens varme drikke: Hvid gløgg med lakrids, romtoddy & julekaffe
-
Opskrift på de lækreste julefrikadeller
-
Vaniljekranse fra Den Gamle By
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Julefrokost: Moderne opskrifter med et strejf af traditioner
-
Sådan finder du gaven til hende, der har alt
Julens bedste rødkål
-
Rødkålssalat med druer, appelsin og pekannød
-
Rødkålssalat med appelsinskal og kaki
-
Rødkålssalat med avocado dressing
-
Sprød rødkålssalat med nødder, figner og chili
-
Hjemmelavet krydret rødkål med balsamico og valnødder
-
Hjemmelavet rødkål med balsamico
-
Rødkål/appelsinsalat og knoldselleri i estragoncreme
-
Sprød rødkålssalat med ingefær, ristede nødder, pærer og dadler
-
Rødkålssalat med rødbede, bagte blommer og råsyltede tranebær