Bedstefars skæg
En solid klassiker, som vi her bager med rabarber under marengslåget, og det bliver den bestemt ikke ringere af.
1 stk.
Ingredienser
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 4 æggeblommer
- 1 æggehvide
- 300 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1¾ dl mælk
- Desuden:
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 3-400 g rensede rabarber i små stykker
- Rør smør og sukker hvidt. tilsæt æggeblommerne en ad gangen og derefter hviden. Sigt mel og bagepulver i skålen, tilsæt mælk, og rør dejen igennem. bred den ud i en smurt form (ca. 25 x 30 cm) og bag kagen ved 200 gr. i ca. 15 min.
- Pisk hviderne halvt, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Vend resten af sukkeret i skummet.
- Dæmp varmen til 175 gr. drys frugten ud over kagen, fordel marengsdejen over frugten, og bag kagen videre i ca. 20 min. lad kagen hvile 10 min. i formen, inden du løfter den over på en rist for at køle helt af.
7 skønne opskrifter med rabarber
-
Friterede hyldeblomster med rom, rabarber og honning
-
Spidskålswrap med sommergrønt, gris og spicy rabarbersalsa
-
Hornfisk med nye kartofler, spinat, hyld og rabarber
-
Hyldeblomst-rabarberkage
-
Grønne asparges og svinemørbrad med brunet rabarber-salvie-smør
-
Rabarber-hyldeblomstsyltetøj
-
Rabarber-hyldeblomstsaft