Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

En solid klassiker, som vi her bager med rabarber under marengslåget, og det bliver den bestemt ikke ringere af.

1 stk.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 1 æggehvide
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1¾ dl mælk
  • Desuden:
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 3-400 g rensede rabarber i små stykker

  1. Rør smør og sukker hvidt. tilsæt æggeblommerne en ad gangen og derefter hviden. Sigt mel og bagepulver i skålen, tilsæt mælk, og rør dejen igennem. bred den ud i en smurt form (ca. 25 x 30 cm) og bag kagen ved 200 gr. i ca. 15 min.
  2. Pisk hviderne halvt, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Vend resten af sukkeret i skummet.
  3. Dæmp varmen til 175 gr. drys frugten ud over kagen, fordel marengsdejen over frugten, og bag kagen videre i ca. 20 min. lad kagen hvile 10 min. i formen, inden du løfter den over på en rist for at køle helt af.