Belgiske vafler

Belgiske vafler

Hvem siger gæsterne altid skal komme til middag? Inviter til en eftermiddag med hygge og hjemmebagte belgiske vafler.

Ca. 8 stk. belgiske vafler

Total:45 minutter

Ingredienser

  • Belgiske vafler
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1/4 tsk vaniljesukker
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron (eller 1/4 tsk bagepulver)
  • 1 knsp salt
  • 1 1/4 dl kærnemælk
  • 25 g smør
  • Tilbehør:
  • Is og/eller syltetøj

Sådan laver du belgiske vafler

  1. 1. Del ægget i blomme og hvide. Pisk æggeblommen sammen med sukker, vanilje og fintrevet citronskal.
  2. 2. Bland de tørreingredienser og rør dem i dejen skiftevis med kærnemælken.
  3. 3. Tilsæt smeltet smør.
  4. 4. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
  5. 5. Bag dejen i et vaffeljern og server de lune vafler med rørt vaniljeis eller syltetøj.

Tip

Vaflerne kan opbevares i en plastbøtte med låg og ristes sprøde på/i en brødrister.

SE OGSÅ:Franske vafler